Expositie

Exposities

SGIK COLLECTIEF presenteert:
Thema expositie van: Foto’s Schilderijen Colliers

Als omlijsting van een reeks zomerconcerten, gehouden in een sfeervolle boerderij, gelegen in een karakteristiek stukje Groningen.

SG!K komt dit jaar terug naar Oldehove in gewijzigde samenstelling onder het motto: SG!K Recomposed.

WIE zijn wij?

Sandra Fotografie, presentaties
Greta Colliers
! Anny Kuiper Keramiek
Karen Schilderijen, teksten

Vanuit een lange vriendschap, waarin interesses en gevoelens gedeeld werden, voortgezet: SG!K collectief!

In de basis Sandra, Greta, Karen en voor deze expositie een fijne en waardevolle extra dimensie gevonden in Anny Kuiper, wiens gevoelsleven zo treffend verbeeld wordt in de verscheidenheid aan vormen en technieken. Zie elders op de site meer informatie.

Wij verbinden verschillende kunstuitingen door thema’s, kleuren, gedachten en presentaties, waarin onze waardering voor alle facetten van het leven en de omgeving waarin wij leven tot uitdrukking komt.

Met SG!K Recomposed haken we graag aan bij alle muzikale happenings die deze zomer in Oldehove gaan plaatsvinden.

WAAR te zien?

De Holmsterheerd in Humsterland, oudste cultuurlandschap van Nederland.

Aalsumerweg 26, 9883 TA Oldehove

Kom luisteren en zien, kortom:

GENIETEN

Onze ! Gast:

Anny Kuiper-Muntinga

Rond 1974 begonnen met een 2-jarige cursus keramiek aan de Volkshogeschool van Rotterdam.

In 1980 verhuisd naar Veendam, waar zij cursussen gevolgd heeft aan de School voor Kunstzinnige Vorming te Groningen (nu Kunstencentrum Groningen), met als docent Johan Broekema uit Drouwen.

Met alle technieken die ze geleerd heeft, blijft haar voorkeur uitgaan naar het “handvormen” en “spelen” met gietklei. Ook nu nog volgt ze cursussen en workshops op zoek naar technische vervolmaking en nieuwe mogelijkheden.

Haar werk kenmerkt zich door een strakke lijn, waarbij al het overbodige achterwege blijft om zo de essentie te onderstrepen. In haar zoeken naar andere vormen en nieuwe technieken, balanceert zij steeds tussen idee en toeval. Hierbij worden steeds vaker ook andere materialen toegevoegd aan haar keramisch werk. Elk werkstuk is uniek, bestaat uit abstracte objecten, beelden en kunstvoorwerpen.

Kortom: ze houdt niet van massa-productie, maar weet veel unieks te creëren!